Магија

Pita momak curu:
-Jesi li za magiju ?
Cura:
-Kakvu magiju ?
Momak:
-Pa odemo do mene, kresnemo se i ti nestanes!

Повеќе од ВицотекаМакедонец, Србин и Грк фаќаат златна рипка. – Ако ме пуштите, ќе ви исполнам по една желба Србинот: – Јас сакам во... + повеќе

Влегува плавуша во продавница и прашува: - Дали имате наочари? - За сонце? - Ма не, за мене!

Си иде едно дечко по улица и една баба му приоѓа и му вика: - Дечко, ќе сакаш ли да ме опнеш? Дечкото: -Не бре бабо,... + повеќе

Синот го носи свидетелството дома: - Со што помина сине? - Пет двојки тато! - Ииии, ќе има многу тепање! - Знам тато.... + повеќе