Татко ти терорист

- Срце, дали е татко ти терорист?
- Зашто?
- Па ти си излегла бомба!

Повеќе од ВицотекаПроаѓа Трпе покрај Трпана со овца под мишка и мрмори: Гледаш ли што све јас треба да е*ам додека тебе те боли глава!... + повеќе

Писмо од Крсте печалбарот Превод: Цвето, мори Цвето! Како си ти?  Како се децата?  Како е мајка ти?  Како се комшиите... + повеќе

Ристе ја викнал мајка си на ручек. За време на ручекот таа забележала дека неговиот цимер – Перо, е многу згоден и... + повеќе

Кој работи тој и греши, рече петелот и се симна од патката.