Циган и циганка на суд се разведуваат. Причина за разводот е тоа што циганот ја фатил жива циганката со друг. Зборел прво циганот, како он секој ден идел да збира картони, ова-она, ги продавал, се мачел за 10-те деци и жената, а оваа за тоа време се ду*ела со други. И го прекинува циганката:
- Господин судија, а може ли јас нешто да прашам?
Судијата и одговорил потврдно. Циганката му се врти на циго и му вика:
- Дали добиваше кога сакаше?
- Да, одговорил циго.
- Дали добиваше каде сакаше?
- Да.
- Дали добиваше колку сакаше?
- Да.
Му се врти циганката на судијата и му вика:
- Епа господин судија, ја мислам дека имам право да располагам со моите вишоци.

Се враќа мажот од службен пат, и за да провери дали се швалерисувала жена му, го отворил прозорецот и почнал да и вика на комшиката.
- Стојанкеее мори ороспијоо една невиденааа!
Стојанка изнервирано враќа:
- Море како не ти е срам, погледни си ја жената за недела дена цел комшилук и се изнареди!

Вицотека:

Страници