Жената во кревет збеснува.
- Добро бе Цветко, колку ќе чекам да ти се дигне?
- Извини драга се трудам, ама вечерва ниту една згодна женска не ми доаѓа на ум!

Вицотека:

Две плавуши кои работеле како секретарки кај различни директори си пиеле кафе и си разговарале. Едната ја запрашала другата:
Колку те плаќа оној твојот?
Па, 500 евра, одговорила другата.
Како 500, а мене овој мојот ми дава 470 евра?!
Па првата ја прашува втората:
Ти го галиш по јаjцата кога ќе дојде на работа?
Да.
Го бакнуваш неговиот „пријател“ за добро утро?
Да.
Му го пушиш додека не сврши?
Да.
А, голташ?
Да.
Епа ти одбива за хранарина!

Вицотека:

Оди пијаница по главна улица, и застанува да моча. Полицаец го гледа и му вели:
- Срам да ви е! Казна 50 евра!
Пијаницата се пребркува по џебови и конечно наоѓа 100 евра.
Полицаецот:
- Немам 50 евра кусур да ти вратам.
Пијаницата:
- Нема гајле батка, мочај и ти, јас честам!

Вицотека:

Страници