Плавуша излегува со новиот тип, одат во парк, типот вади кутија цигари, ги подава кон неа и ја прашува:
Цигара?
Плавушата:
Знам дека е цигара !!!

Вицотека:

Адвокат прашува доктор:
- Докторе, дали е точно дека, ако пациентот почине во текот на ноќта, следното утро ќе се разбуди мртов?

Розите се црвени.
Сеа бев у Круг.
Не знам да пишувам поезија.
Ама девојка ти е таму со друг.

Страници