Влегува човек во аптека и вели на аптекарката:
-Ве молам дајте ми еден презерватив.
Аптекарката му дава тој го пробува и вели:
- Извинете може ли поголем број.
- Може повелете.
Тој за 2 минути излага и вели:
- Се извинувам а може ли уште поголем!
Таа му дава уште еден поголем број.
Пак се враќа за 2 минути и вели на аптекарката:
- Ве молам може ли уште поголем?
Таа му дава и вели:
- Господине овој е најголем.
- Само да го пробам.
Во моментот од радозналост и текнува дека мора да види дали навистина му треба толку голем презерватив.
Кога гледа тој го наметнува на глава и му вели:
- Господине ама тоа не се става на глава.
- Знам ќе одам на маскенбал па ќе глумам к..р.
- Па господине подобро ставете си гомно во уста па глумите `ГАЗ` !!!

Наврнало снег до колена во Сараево, а Хасо на радио слуша вести:
-Се молат граѓаните да ги паркираат своите автомобили на страните од улиците со непарни броеви, за да може да се исчисти снегот барем од едната страна на улицата.
И оди Хасо да го препаркира автомобилот. Утредента, наврнало уште повеќе снег и повторно јавуваат на радио:
- Се молат граѓаните да ги паркираат своите автомобили на страните од улиците со парни броеви.
И оди Хасо пак да го препаркира автомобилот. Третиот ден, пак врнело снег и Хасо слуша вести. Баш кога спикерот требало да каже на која страна од улицата да се паркираат автомобилите, снемало струја.
- Е што да правам сега?, си мисли Хасо в ум и сам си вели:
- Море, кој го ебе, денес нека остане в гаража!

Вицотека:

Директорот излегува од работа на пладне… На вилата со секретарката… Виски. Бонбони.
Заеднички туш.
И после… Безумие… Жестоко… Вечерта се враќа дома.
Уморен поглед.
Обичен бакнеж.
И молба кон сопругата:
- Те молам стави ја вечерата, денес се уморив како куче…
Жената оди во кујната.
Кременадли.
Пиво.
Десерт.
Легнуваат во спалната, свети само телевизорот.
Жената вели:
- Цел ден го чекам овој момент… Одвај дочекав да си дојдеш…
И наеднаш - СМС.
Тој скокнува бос, брзо го грабнува телефонот од масата и трча во тоалетот.
Се затвора внатре за да ја прочита пораката на раат:
„Те сакам! Мислиш ли на мене? Колку јако беше денес, колку чувства имаше!
А тој фантастичен оргазам… Таква сласт и задоволство… Не ли е тоа Рајот?“
Тој брзо ја брише пораката.
Си ја поправа пижамата, излегува и си мисли:
„Мора да бидам повнимателен во иднина. Во душата ми е пролет, но не дај боже жена ми да разбере.“
А жената со ладен поглед го чека пред вратата и налутено го прашува:

- Зошто го зема мојот телефон?

Вицотека:

Страници